Із квітня українські банки видаватимуть тільки безконтактні картки Visa

2147 0
Цього року Visa знизить комісії для операцій з картками лише з магнітною смугою.
Фото: visa.com.ua

Фото: visa.com.ua

Із квітня 2019 року всі картки Visa, які видали українські банки, будуть підтримувати опцію безконтактної оплати. Про це повідомила директорка регіонального підрозділу Visa по країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова, пише FinClub.

Читайте також: Visa запустить сервіс, що перетворює смартфон на платіжний термінал

За даними Нацбанку України, станом на 1 січня цього року лише 10,7% платіжних карт в Україні були безконтактними (3,95 млн карток із 36,95 млн). Загалом же кількість безконтактних платіжних карт торік зросла на 44%. При цьому 80% усіх платіжних терміналів України вже приймають безконтактні платежі (221,5 тис. терміналів з 278,99 тис.).

За словам Віри Платонової, у  2019 році Visa перегляне розмір комісій interchange і знизить комісії для операцій з картками лише з магнітною смугою, що стимулюватиме банки просувати безконтактні платіжні засоби.

При цьому платіжна карта, яка має можливість безконтактної оплати (технологія Visa PayWave), також має і чіп, і магнітну смугу, щоб картою можна було розрахуватися в будь-якому POS-терміналі.

Читайте також: Нацбанк дозволив відкривати рахунки онлайн у всіх банках

Нагадаємо, торік у листопаді в Україні анонсували роботу найбільшої у світі платіжної системи UnionPay International.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!