Із квітня ФОПи зможуть використовувати програмні касові апарати

4419 0
Зазначають, що свій продукт ДПС надаватиме і обслуговуватиме безкоштовно.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Із 19 квітня 2020 року платники податків зможуть використовувати програмні РРО (касові апарати). Про це повідомляє пресслужба Територіального відділу ДПС у Львівській області.  

Зазначають, що свій продукт ДПС надаватиме і обслуговуватиме безкоштовно.

А до 1 жовтня 2020 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої-четвертої груп (фізичними особами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує мільйон гривень.

Читайте також: ФОПам, які працюють без готівки, теж будуть потрібні касові апарати

Це правило не поширюється на підприємців, які:

- реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізують лікарські засоби, вироби медичного призначення та надають платні послуги у сфері охорони здоров’я;

- законодавство зобов’язує застосовувати реєстратори розрахункових операцій також платників єдиного податку другої-четвертої групи: ресторани, кафе швидкого обслуговування, турагентства, готелі, підприємців, які здійснюють продаж ювелірної продукції, працюють у сфері роздрібної торгівлі вживаними товарами (тільки в магазинах, а не на ринках).

Якщо дохід підприємця другої-четвертої групи перевищив мільйон гривень, то застосування касового апарату в такому випадку стає обов’язковим.

З 1 січня 2021 року використання РРО стане обов’язковим для всіх платників єдиного податку другої-четвертої груп.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про касові апарати і кешбек у жовтні, хоча проти нього масово виступали підприємці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!