Із квітня водії складатимуть нові тести, аби отримати права. Що саме зміниться

2475 0
Оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії.

Із 6 квітня майбутні водії складатимуть теоретичні іспити у сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами. Головний сервісний центр МВС актуалізував їх, – про це повідомляє пресслужба відомства.

Оновлена теоретична частина іспиту містить низку нових дорожніх ситуацій, з якими часто стикаються водії. Це, як додають у сервісному центрі, допоможе новачкам оперативніше приймати правильні рішення за кермом автомобіля. Усі білети будуть актуалізовані відповідно до чинного законодавства, а застарілі – усунуть.

Читайте також: На яких автомобілях їздять нетверезі водії на Львівщині. Рейтинг поліції

Зміни також внесуть в онлайн-тренажер для перевірки знань Правил дорожнього руху, розміщений на сайті.

Сервісні центри МВС збирали і продовжать збирати пропозиції для оновлення питань за такими напрямками: правила дорожнього руху; будова та експлуатація транспортних засобів; основи безпечного водіння; основи права в області дорожнього руху; надання першої медичної допомоги.

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Так, відповідальність за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!