Із Львівщини за кордон під час війни виїхало близько 10% учнів

1563 0
Повернутися на навчання на Львівщину швидше можуть старшокласники, аніж учні початкової і середньої шкіл.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Від початку повномасштабної війни за кордон виїхало приблизно 10% школярів. Яка частина з них повернеться, стане відомо наприкінці серпня і залежатиме від ситуації у країні. Про це під час відеопроєкту «Тема тижня» Тvoemisto.tv повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

За його словами, повернутися на навчання на Львівщину швидше можуть старшокласники, аніж учні початкової і середньої шкіл. Загалом передбачають, що цього навчального року учнів у класах у Львові та області стане на 4-5 тисяч менше.

«Минулого року у закладах середньої освіти навчалось 287 тис. учнів. З початку повномасштабної війни близько 30 тисяч виїхали за кордон, але стільки ж приблизно до нас і прибуло дітей з числа внутрішньо переміщених. Тож, баланс зберігся», – каже Олег Паска.

Читайте також: На Львівщині буде кілька десятків 200-бальників. Олег Паска про навчання, підручники та мультитест

Загалом цього року за поданими заявами у школи Львівської області піде близько 4 тисяч учнів з інших регіонів. Те, що на Львівщині стає менше учнів у молодших класах, кількість дітей із числа ВПО компенсує. Приблизно на початок нового навчального року їх буде 283 тисячі.

Що стосується вчителів, то за кордон під час війни виїхало приблизно тисяча педагогів, а це 2-2,5%. Більше половини з тих, хто виїхав, повернулися.

Нагадаємо, про те, яким буде новий навчальний рік у школярів, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте у проєкті «Тема тижня».

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!