Понад 40 тисяч учнів із Львівщини через війну переїхали за кордон

1660 0
Більшість з них нині перебувають у Польщі, також є чимало у Німеччині, Австрії, Італії.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Із початку повномасштабної війни росії проти України із 305 тисяч учнів, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах Львівської області, понад 42 тисячі школярів виїхали тимчасово за кордон. Зараз вони навчаються онлайн зі своїми класами і у майбутньому планують повертатися. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна спеціалістка департаменту освіти і науки Львівської ОВА Леся Босак.

«За кордон у період воєнного стану змушені були поїхати 42 083 учні. Більшість з них перебувають у Польщі, також є чимало у Німеччині, Австрії, Італії. Учні, що виїхали, навчаються із львівськими дітьми онлайн. Дехто з них паралельно навчається ще й у навчальних закладах тих країн, куди поїхали», – каже вона.

Читайте також: Понад сто шкіл на Львівщині відновили очне навчання

При тому, як зазначила спеціалістка департаменту освіти, кількість наших учнів, які зараз за кордоном, щоразу зменшується. Наприклад, минулого тижня їх було ще 44 тисячі, а станом на зараз – 42 083.

Також за кордон за час війни переїхали за кордон 1 253 вчителів, які проводять уроки онлайн. Як і серед учнів, так і серед вчителів, є тенденція до повернення додому.

Читайте також: Яким буде завершення навчального року у школах Львова та області

«Щоб зберегти кадровий потенціал міністерство освіти і науки не забороняло проводити вчителям онлайн навчання з-за кордону. Оскільки люди виїхали не зі своєї волі, їх треба розуміти та матеріально підтримувати», – додає Леся Босак.

Нагадаємо, що на Львівщині з початку цього тижня очне навчання відновили у 123 школах. Це близько 10% від усіх загальноосвітніх навчальних закладів, які є в області. А у Львові відкрили додаткові чергові групи у ще 33 дитсадках. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!