Із львівської фірми стягнули 86 млн грн за невиконаний ремонт дороги

1912 0
Рішення суду уже набрало законної сили.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Західний апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги Державного агентства автомобільних доріг України про стягнення з будівельної компанії та підприємства 86,9 млн грн, про це інформує пресслужба прокуратури Львівщини.

«Встановлено, що будівельна компанія та ТОВ порушили умови договору із ремонту доріг, на який в рамках спільного із Європейським банком реконструкції та розвитку проекту «Покращення автомобільних доріг та безпеки руху» були виділені вказані кошти. З’ясувалось, що деякі роботи були виконані неякісно, а деякі – узагалі не здійснено, що завдало інтересам держави шкоду на понад 86 млн грн», – повідомили в прокуратурі.

Рішення суду набрало законної сили.

Ймовірно йдеться про іспанську компанію «Joca Ingenieria Y Construcciones, S.A», яка уклала агентську угоду з львівською ТОВ «Хока-Україна». Іспанська фірма доручила львівській здійснювати в Україні функції і повноваження постійного представництва.

Тож, ТОВ «Хока-Україна» повинна була капітально відремонтувати ділянки дороги М03 Київ-Харків-Довжанський у Полтавській області. Втім, компанія деякі роботи виконала неякісно, а деякі узагалі не починала. У 2011 року агентство припинило контракт, про це пишуть «Наші Гроші»

У суді Державне агентство автомобільних доріг України вимагало стягнути з «Joca Ingenieria Y Construcciones, S.A» та «Хока-Україна» 86,9 млн грн, тому що зазнало додаткових втрат необхідних для завершення робіт. Однак, відповідачам перерахували лише аванс, майже 9 млн грн.

Судова тяганина у цій справі відбувається з 2015 року.

«Стягнено солідарно з «Joca Ingenieria Y Construcciones, S.A» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Хока-Україна» на користь Державного агентства автомобільних доріг України 8 977 676,06 грн оплаченого авансу, 77 872 707,30 грн збитків та 64380,00грн судового збору», – йдеться в ухвалі Західного апеляційного господарського суду.

Ремонт дороги згодом закінчила компанія «Онур»



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!