Із львівської лікарні виписали братиків-близнят, що народилася з переплетеними пуповинами

2764 0
Близнятам уже місяць, і вони поїхали додому.
Фото: ФБ/Перше ТМО

Фото: ФБ/Перше ТМО

Брати-близнята Матвійко і Тимофійко, які народилися у львівському пологовому з перехрещеними пуповинами, зміцніли і їх уже виписали додому. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Братики народилися у 3-їй міській клінічній лікарні Львова з вагою менше двох кілограмів і ризиком задихнутися. Пуповини у маминому лоні переплелися і це загрожувало їх життю – будь-якої миті дітям могло забракнути кисню. На 32-му тижні вагітності жінці провели кесарів розтин, після чого відразу з операційної малят доправили у реанімацію дитячої Лікарні Святого Миколая.

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Діти самостійно не дихали, більше тижня були на штучній вентиляції легень. Далі спеціалісти відділення патології новонароджених боролися з інфекціями та супутніми захворюваннями.

Сьогодні дітям місяць, вони важать майже по три кілограми і їх виписали додому. На згадку про випробування, яке сім’я була змушена пройти, мама сплела косичку з синьо-жовтих стрічок, що символізує переплетені пуповинки. Нею жінка поєднала перші іграшки синів – зайчиків, що їх подарував тато.

Нагадаємо, що у 3-їй міській клінічній лікарні Львова на вул. Раппапорта допомогли народитись двійні, в яких переплелися дві пуповини. Рідкісний випадок виник у монохоріальної моноамніотичної двійні, тобто, коли плоди мають одну спільну плаценту та перебувають в одній амніотичній порожнині.

Фото: Перше ТМО Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!