Із липня в Україні запрацювали оновлені будівельні норми щодо паркування. Що змінилось

3029 0
Мінрегіон унормував будівництво автоматизованих парковох і перехоплювальних автостоянок.
Фото: Хмарочос

Фото: Хмарочос

Із 1 липня в Україні запрацювали оновлені державні будівельні норми, що стосуються автостоянок і гаражів.

Відтепер 5% місць на нових парковках мають бути оснащені електрозарядками. Поступово цей відсоток планують підвищувати, аби до 2030 року усі стоянки в Україні були повністю оснащені електрозарядками.

На в’їзді у великі міста дозволили будувати перехоплювальні парковки, на яких можна залишити автомобіль, а далі поїхати громадським транспортом. Перехоплювальні автостоянки мають розміщувати поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок таксі та іншого громадського транспорту на під’їзді до центральної частини міста. Додамо, що перехоплювальні паркінги зазначені й у Плані сталої мобільності для Львова та концепції розвитку громадського транспорту та паркування у Львові.

Крім цього, узаконили також й будівництво багаторівневих автоматизованих паркінгів, які передбачатимуть доступ персоналу для технічного обслуговування на кожен ярус.

За нормами, Мінрегіон дозволив проектувати ліфти з громадських будинків до підземних паркінгів. Зокрема допускається сполучення ліфтами з першим поверхом громадської будівлі підземного гаража, який розташований у цокольному або в підвальному чи підземному поверсі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!