Із листопада Естонія скасовує безплатні довгострокові візи для українців

1790 1
Таке ж рішення про скасування винятку з оплати держмита за довготермінові візи ухвалили і для громадян Білорусі.
Фото: travelby.com.ua

Фото: travelby.com.ua

Уряд Естонії скасував своє рішення 2010 року, яким громадян України звільняли від обов'язку сплачувати державне мито за розгляд заявок на довготермінові візи. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами міністра закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, станом на зараз майже 90% громадян України, які звертаються з проханням про довгострокову візу, просять її з метою працевлаштування. Тому він вважає, що надалі такий виняток для громадян України зберігати не виправдано.

Однак при цьому у пресслужбі уряду Естонії наголошують, що Україна й далі залишається важливим партнером Естонії в Східній Європі, і пріоритетом зовнішньої політики Естонії.

Читайте також: Українці зможуть їздити в Колумбію без віз

Рішення набуде чинності 1 листопада. Таке ж рішення про скасування винятку з оплати держмита за довготермінові візи ухвалили і для громадян Білорусі.

Мова йде лише про національну візу типу D терміном понад 90 днів – до року – для перебування з такою метою, як працевлаштування, навчання, тривале лікування тощо. Держмито за розгляд заявки на таку візу в Естонії становить зараз стандартно 80 євро. Відповідно до ще одного рішення, яке ухвалили 24 вересня, ця сума з 1 січня 2020 року зросте до 100 євро.

Читайте також: В Україні запрацював безвіз із Таїландом

Додамо, що ці візи не стосуються громадян України, які мають намір відвідати Естонію чи інші держави-члени «шенгенської зони» на термін до 90 днів протягом кожних 180 днів без права на працевлаштування – для власників біометричних українських паспортів такі подорожі безвізові, інакше потрібна звичайна шенгенська віза.

 



Читайте також:
26 Вересня, 2019 13:10
666 ... ".. динь-динь динь , динь-динь-динь !
колокольчик звенит...
этот звон , этот звук
о любви говорит.." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!