Із лютого правоохоронцям обіцяють підвищити зарплати

1082 0
Кошти виділила держава, а також МВС отримало за рахунок акцизів з алкоголю.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Із лютого цього року правоохоронці отримають підвищення заробітних плат. Про це повідомляє пресслужба Міністества внутрішніх справ. За словами міністра Дениса Монастирського, у держбюджеті на 2022 рік на підвищення зарплат правоохоронцям передбачили додаткових 2,8 млрд грн, із них на зарплати Нацполіції додатково виділили 1 млрд грн.

Крім того, президент України доручив урядові збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого. Як додав Монастирський, підвищення передбачили не лише для поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

Читайте також: На які зміни чекати львів'янам цього року. Огляд

«Кошти для такого підвищення заробітних плат нам вдалось отримати завдяки спецоперації «Акциз». Її розпочали проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Тільки за два останні місяці 2021 року це забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн», – каже міністр.

Також із лютого відновлять право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Читайте також: У Львові додатково виділять 100 млн гривень на зарплати вихователям дитсадків

Нагадаємо, у червні 2021 року тодішній заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що українські поліцейські масово звільняються через низькі зарплати. А вже у вересні керівник МВС Денис Монастирський зазначив, що вимагатиме підвищення зарплат поліцейським. Він розповів, що в Нацполіції зарплати коригуються в межах 12-16 тисяч гривень, з надбавками та виплатами за вислугу років.

У грудні в соцмережах також почали поширювати обурення правоохоронців через низькі зарплати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!