Із нагоди 70-річчя митрополита Львівського Ігоря відбудеться подячна Літургія. Де дивитися

3249 0
Медіа-хаб «Твоє місто» транслюватиме подію наживо на своїх ресурсах у Facebook та на YouTube-каналі.
Фото: Синод єпископів УГКЦ

Фото: Синод єпископів УГКЦ

Із нагоди ювілею 70-річчя владики Ігоря, архиєпископа та митрополита Львівського, сьогодні, 3 серпня, відбудеться подячна Архиєрейська Літургія за участі Блаженнішого Святослава та єпископів УГКЦ. 

Божественна Літургія пройде в соборі святого Юра. Початок: о 10:00. Медіа-хаб «Твоє місто» транслюватиме подію наживо на своїх ресурсах у Facebook та на YouTube-каналі.

Читайте також: 10 порад від митрополита Львівського Ігоря для духовного життя

Додамо, що протягом цього тижня відбудеться низка інших подій, присвячених 70-річчю владики Ігоря. Так, у середу, 3 серпня, впродовж дня з’являтимуться відеопривітання від Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава та архиєреїв, які походять зі Згромадження отців редемптористів. У четвер, о 15:00, можна буде переглянути ексклюзивний документальний фільм про Митрополита Ігоря – «У тихій та невтомній праці». 

Для довідки

Майбутній митрополит Ігор Возьняк народився 3 серпня 1952 року у с. Липиці (Миколаївський район Львівської області) в сім’ї вчителя та священника підпільної УГКЦ. Владика Ігор є живим свідком переслідуваної Церкви. Тайну Священства прийняв 23 листопада 1980 року із рук преосвященного владики Володимира Стернюка.

17 лютого 2002 року в архикатедральному соборі Св. Юра відбулася архиєрейська хіротонія владики Ігоря Возьняка, де головним святителем став Блаженніший Любомир Гузар, Отець і Глава Української греко-католицької церкви. Через зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української греко-католицької церкви Блаженнішого Любомира Гузара архиєпископ Львівський Ігор Возьняк, згідно з канонічним правом, був Адміністратором Верховноархиєпископської УГКЦ з 10 лютого до 27 березня 2011 року. 29 листопада 2011 року урочисто проголосили про створення Львівської митрополії Української греко-католицької церкви та інтронізували митрополита Львівського. Ним став архиєпископ Львівський Ігор Возьняк.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!