Із наступного року декларацію про майновий стан і доходи подаватимуть за новою формою

2533 0
Нова форма податкової декларації матиме кілька змін.
Фото: commons.com.ua

Фото: commons.com.ua

Із 1 січня 2020 року платники подаватимуть декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Львівській області.

Нова форма податкової декларації від діючої відрізняється деякими особливостями. Зокрема рядок 8 декларації «Категорія платника» доповнять новим критерієм «особа, яка заявляє право на податкову знижку». Його застосовуватимуть для громадян, які декларують право на податкову знижку.

Розрахунок суми податку на доходи фізичних осіб, на яку зменшують податкові зобов’язання при використанні права на податкову знижку, виокремлять у додаток Ф3.

Читайте також: В Україні запровадять новий стандарт банківських рахунків. Що зміниться

Також суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до цивільно-правового характеру роботи фізособами – платниками єдиного податку четвертої групи, які працюють в межах фермерського господарства, отримувач зобов’язаний включити до доходів у річній податкової декларації за звітний рік та самостійно сплатити з них податки та збори. Для реалізації норми у формі податкової декларації передбачили окремий рядок 10.2 для відображення вищенаведених доходів.

А cуми податку, нараховані податковим агентом із доходів за здавання фізособами в оренду (суборенду, емфітевзис) земельних ділянок, сплачує такий податковий агент до відповідного бюджету за місцезнаходженням об’єктів оренди (суборенди, емфітевзису). Для реалізації зазначеної норми у формі податкової декларації передбачили окремі рядки: «10.4.1» ‒ для відображення вищенаведених доходів; «17» ‒ для відображення податку (військового збору) з таких доходів.

Додамо, що зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня
2015 року № 859».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!