Із наступного тижня Львівщина може вийти з червоної зони карантину

2369 0
Фахівці рекомендують нарощувати темпи вакцинації від коронавірусу.
Фото ЛМР

Фото ЛМР

Із наступного тижня Львівщина може вийти з червоної зони епідемічної небезпеки. Так прогнозують, відповідно до показників МОЗ, у Київській школі економіки та Центрі економіки охорони здоров'я. Найближчими до виходу з червоної зони є Запорізька, Київська, Луганська та Одеська області. Про це йшлося на брифінгу за результатами «Аналізу поточної ситуації та моделювання сценаріїв поширення захворювання Covid-19».

«Є вже хороша новина в тому, що, починаючи з наступного тижня, ми можемо побачити активний вихід регіонів з червоного рівня епіднебезпеки. Бачимо чотири основні регіони, які є найближчими кандидатами. Останніми днями демонструє непогану стабілізацію і Львівська область, вона також може доєднатися до цих регіонів», – каже Юрій Ганиченко, керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки.

Читайте також: Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

За його словами, для низки з цих регіонів стримуючим фактором для виходу з червоної зони є недостатня кількість тестувань. Так, фахівці рекомендують кожному з регіонів нарощувати темпи вакцинації, щоби брати під контроль хвилю захворювання, яка починає стабілізуватися.

На тому, що ситуація із захворюваністю на Львівщині стабілізувалась і дещо покращилась наголосив на сьогоднішньому брифінгу директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«Якщо така динаміка збережеться й надалі – уже через тиждень є шанс покинути «червону» зону. Звісно, за умови дотримання всіх карантинних обмежень і вакцинації», – каже Орест Чемерис.

Додамо, що для того, аби регіон перейшов з червоного рівня, кожен із карантинних індикаторів має перебувати в нормі.

Нагадаємо, за минулу добу лабораторні центри провели 4 074 ПЛР-тести, 721 з них – позитивний (223 львів’яни).

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!