Із наступного тижня у Польщі послаблюють карантин

1204 0
Із 15 травня ресторани зможуть приймати відвідувачів на відкритих майданчиках, а з 29 травня і в приміщеннях із заповненням не більше, ніж 50% місць.

В уряді Польщі оголосили дати наступних етапів послаблення карантину, запровадженого для боротьби з епідемією коронавірусу. Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на PAP, про це оголосив прем’єр Матеуш Моравецький.

Так, із 4 травня відкриють другорядні магазини, які досі були закритими. Йдеться про  магазини меблів та будматеріалів. Також відновлять роботу мистецькі галереї і музеї. На всій території країни школярі 1-3 класів повернуться до навчання у класах, а всі решта – з 29 травня. Із 8 травня планують відкривати готелі.

Читайте також: Польща закриває гірськолижні курорти та готелі через коронавірус

Із 15 травня ресторани зможуть приймати відвідувачів на відкритих майданчиках, а з 29 травня і в приміщеннях із заповненням не більше, ніж 50% місць. Тоді ж з 50% заповнення зможуть відкритися кінотеатри і театри. Також з цієї дати дозволять організацію весіль та інших святкувань за участі не більше 50 гостей. 

Як повідомив міністр охорони здоров’я Адам Недзельський, з 15 травня скасують вимогу носити маску у громадських місцях на відкритому повітрі. У приміщенні і транспорті масковий режим зберігатиметься і далі. 

Читайте також: У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України. Як це зробити

Нагадаємо, з 26 квітня у Польщі частково відновили очне навчання школярі 1-3 класів, також відкрили перукарні і салони краси. З 19 квітня відкрили дитсадки, ясла та дошкільні класи. За останній тиждень у Польщі фіксують 10 тисяч випадків захворювання на коронавірус за добу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!