Із понеділка у Львові почнуть реконструкцію вулиці Чернівецької

2701 0
Роботи планували розпочати ще в квітні.
фото: андрій білий

фото: андрій білий

Із понеділка, 15 червня, у Львові розпочнуть реконструкцію вулиці Чернівецької, що сполучає головний залізничний вокзал та вулицю Городоцьку. Про це повідомив заступник директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрій Білий.

Читайте також: Як планують змінити сквер на Двірцевій у Львові. Візуалізація

Він зазначив, що місто отримал дозвіл від столичної ДАБІ, який чекало кілька місяців. Роботи планували розпочати ще в квітні.

«По всій довжині, аж до повороту з Городоцької на вокзал, продовжиться пішохідний променад. Із лівої сторони, якщо дивитися у напрямку Городоцької, курсуватиме громадський транспорт. Перед кільцем транспорт перелаштовуватиметься. Десь за 100 м до перехрестя на світлофорі потоки будуть розходитись», – розповів раніше в коментарі Tvoemisto.tv архітектор ЛКП «Інститут просторового розвитку», де розробляли проєкт, Ростислав Білинський

Загалом на вулиці Чернівецькій буде п’ять смуг руху: дві для громадського транспорту й три (дві на виїзд, одна на в’їзд) – для приватних авто й таксі.

Додамо, що вулицю Чернівецьку за 89,9 млн грн ремонтуватиме ТОВ «Вельт Капітал». Роботи триватимуть майже до кінця 2021 року. Під час реконструкції на вулиці зріжуть частину сухих дерев та чагарників, замінять комунікації, дорожнє покриття на асфальтоване, відремонтують тротуари, висадять багаторічні кущі та дерева, встановлять вуличні меблі, зупинки громадського транспорту, освітлення, дорожні знаки, світлофори та підземні контейнери для сміття. Велосипедисти будуть використовувати смуги громадського транспорту.

Читайте також: Як виглядатиме площа біля церкви Покрови у Львові після ремонту. Візуалізація

Нагадаємо, трамвайні колії на вулиці Чернівецькій ремонтували у 2017 році за 1,5 млн євро. Навесні цього року площу Двірцеву закрили на реконструкцію. Тут повністю змінили конфігурацію руху громадського транспорту й облаштували пішохідну алею. Відкрили першу частину площі та відновили рух трамваїв у січні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!