Із поваленого 300-літнього дуба у парку Франка планують зробити скульптуру

1717 0
Нині управління працює зі скульпторами.
фото дар

фото дар'ї кучер

Із поваленого 300-літнього дуба, який впав внаслідок буревій в парку імені Івана Франка, планують зробити скульптуру. Повністю забирати його з парку не будуть. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Ми думали працювати над тим дубом (лікувати, – ред.), вирішували, як його убезпечити, однак він розвалився. Так, вирішили залишити, як є. На ньому мешканці можуть сидіти. Надалі плануємо зробити з нього таку скульптуру, де покажемо скільки йому років, напишемо, коли і що з ним відбувалося», – каже вона.

Читайте також: Від стихії у Львові постраждало п'ять історичних дерев

Нині управління працює зі скульпторами, а також доліковують ще близько двох десятків дерев. Окрім цього, біля будинку садівника в парку Франка є також магнолія, якій понад 100 років, виду соланжа.

Читайте також: Львів після негоди. Репортаж із вулиць міста

«Вона мала велику прикореневу порожнину всередині і її в свій час залили бетоном. Лікар, що опікується деревами, зробив всі необхідні «операції», та найбільше часу зайняло те, аби виколупати бетон. Він обробив всі пошкодження, щоби там не розвивалися гриби та фотогени, закрив безпечним полімером, який дозволяє утримувати дерево в такому вигляді надовго», – додає Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що буревій, який стався у Львові 25 червня цього року, повалив понад 300 дерев, з яких і 5 історичних. Зокрема, пошкодило найстаріший дуб у парку Франка, якому приблизно 300 років. Детальніше про те, які уроки можна винести із цього буревію, читайте в колонці керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександри Сладкової.  

Ольга Коваль

Фото Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!