Із п’ятниці кордон закриють і для українців

3757 0
Про тих, хто залишиться за кордоном, мають подбати дипломати.
Фото: Конкурент

Фото: Конкурент

До кінця дня п’ятниці, 27 березня, закриють державний кордон України та припинять всі пасажирські перевезення. Не пропускатимуть навіть українських громадян. Про це у своєму відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Польща продовжила закриття кордонів на ще 20 днів

«Сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою 50 млн громадян всередині країни», – сказав він.

Він пообіцяв, що про тих, хто не зможе повернутися в Україну у найближчі 2 дні, подбають дипломатичні представництва та українські громади за кордоном.

«Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми поступово повертатимемо вас, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також рівня забезпечення необхідними засобами та готовності нашої медичної системи», – наголосив він.

Додамо, що за останні два тижні до України літаками, потягами та автобусами вже повернули понад 80 тисяч українців.

Читайте також: Коронавірус та карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Нагадаємо, що припинення всіх пасажирських перевезень через кордон уряд погодив учора, 25 березня. Водночас Мінінфраструктури анонсувало на завтра низку останніх рейсів, якими українці можуть повернутися додому. Всі літаки прибуватимуть у Бориспіль. Низка авіакомпаній вже скасували всі рейси до 24 квітня, зокрема МАУ, Ryanair та SkyUp. Саме до 24 квітня уряд продовжив загальнонаціональний карантин.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!