Із радіо «FM Галичина» звільнилося 90% колективу: позиції сторін конфлікту

10600 0
У Львові 27 співробітників (90% творчого колективу) радіостанції «FM Галичина» написали заяви про звільнення через конфлікт із керівництвом.
фото: detector.mediа

фото: detector.mediа

Про своє рішення радіоведучі повідомили на своїх сторінках у Facebook. Як зазначила одна з радіоведучих Юла Бєльська, заяви на звільнення написали 90% представників колективу радіостанції.

«Віднині я не працюю на ФМ Галичина, як і 90% моїх колег! Колектив висловив недовіру до керівника радіо Радіо FM Галичина Олександри Гнатик. Нас почули і попросили написати заяви на звільнення! Ми хотіли і хочемо розвивати ФМ Галичина, адже ви так вірите в нас, це, зокрема, показав рекорд, який ми спільно встановили з нашими слухачами, партнерами! Втім, не отримали підтримки від директора, а лише палки в колеса!» – написала радіоведуча та опублікувала фото 27 заяв про звільнення.

Серед причин звільнення колишні працівники також зазначили: «пресинг», «гальмування розвитку радіостанції», «маніпулювання фінансами без індексації зарплат і належної прозорості», «систематичне зловживання службовим становищем» та інші порушення. Ведучий радіостанції Максим Романюк опублікував відео, де співробітники радіостанції прощаються зі слухачами у прямому ефірі.

 

Ведучий радіостанції Юрій Залізняк під час прес-конференції повідомив, що тиждень тому колектив радіо передав особі, яка «має стосунок до власників», колективного листа з підписами більшості співробітників, в якому йшлося про необхідність зняття Олександри Гнатик з посади.

Учора колективу запропонували компроміс: перевести Гнатик лише на комерційний напрям роботи, новим директором призначити нейтральну людину, але при цьому щоб звільнилися керівники всіх відділів, які виступили проти керівництва. «Нас не влаштував такий компроміс, ми одна команда», – заявили ведучі радіо. Під час прес-конференції представники звільненого колективу також повідомили, що шукають інвесторів для нового проекту.

Директорка «FM Галичина» оприлюднила пізніше свою позицію у Facebook (допис має обмеження «лише для друзів»): «Ознайомившись зі звинуваченнями в мій бік, я приходжу до висновку, що вони лежать в площині банальних особистих образ за мої дії як керівника, які полягали у спонуканні їх до якісного виконання своїх робочих обов’язків. У результаті працівники прийняли рішення залишити радіо. Що ж, це їхнє рішення, я була готова на переговори із кожним. Радіо продовжує свою роботу, з деякими вимушеними тимчасовими змінами в ефірі».

Додамо, згідно з даними TNS Україна, «FM Галичина» входить у четвірку найбільш популярних радіостанцій серед львів’ян. Радіостанція належить братам Богдану та Ярославу Дубневичам, почала мовлення у Львові у 2010 році. Зараз радіостанція веде мовлення, окрім Львова, ще в 10 містах Львівщини, а також у Луцьку, Рівному та Тернополі. Олександра Гнатик обіймає посаду директора радіостанції з січня 2012 року.

За матеріалами Детектор Медіа, Zaxid.net, IA ZIK, Galinfo

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!