Із вересня Польща очікує у школах ще 200 тисяч українських дітей

1651 0
Система еластична, тому Польща готова приймати українських дітей.
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

У наступному навчальному році у польських школах очікують ще 200 тисяч українських дітей. Про це зазначив міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек, повівдомляє «Польське радіо».

«Ми прийняли 200 тисяч (українських дітей), з них 160 тисяч – у школи і 40 тисяч – в дитсадки. За нашими оцінками, ще 200 тисяч можуть приєднатися з 1 вересня. Кінця війни в Україні не видно, тому, природно, ті діти, які тут, напевно, залишаться, і приїдуть ще», – каже міністр.

Читайте також: Близько 30% абітурієнтів, які мали б вступати в українські виші, залишаться навчатись за кордоном

За словами Пшемислава Чарнека, оскільки в Україні також можливе дистанційне навчання – ймовірно, велика частина дітей, які перебувають у Польщі, захочуть залишитися за комп’ютерами і продовжувати навчатися з однолітками дистанційно.

Міністр зазначив, що система еластична, тому Польща готова приймати українських дітей. зокрема, міністерство освіти і науки країни запропонувало спочатку створити українські класи в польських школах і викладати в них переважно польську мову, що дало можливість увійти в новий навчальний рік на належному освітньому рівні.

Нагадаємо, що у школах Львова у новому навчальному році планують розпочати освітній процес з 1 вересня і в очній формі. Попередньо заплановано, що учні 1-5 класів вчитимуться за очною формою навчання, в учнів 6-10 класів буде очна форма навчання, можливий один день на тиждень дистанційно, а в 11-тикласників можливе поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!