Із весни 2020 року в Україні запустять касові апарати у смартфонах

2463 0
Обов’язковими вони стануть із 2021 року.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Навесні 2020 року в Україні почнуть тестувати програмні касові апарати у вигляді додатків на планшетах, смартфонах та ноутбуках, а з 2021 року ці касові апарати стануть обов’язковими при торгівлі. Про це під час брифінгу повідомив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

Він зазначив, що з 1 січня 2021 року використання касових апаратів (як традиційних, так й електронних) стане обов'язковим для ФОПів ІІ-ІV груп.

Новітні типи реєстраторів розрахункових операцій мають спростити умови ведення бізнесу та скоротити витрати підприємців на обслуговування касових апаратів. Замінити касовий апарат можна буде за допомогою спеціальної програми на смартфоні або планшеті.

Додамо, що у квітні Державна фіскальна служба дозволила продавцям проводити розрахунки за допомогою планшета чи смартфона. Раніше ці моделі використовували учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологій для розрахункових операцій у галузі торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати тощо.

До переліку увійшли моделі семи українських компаній-учасників експериментального проекту та система «E-Receipt (e-Чек) електронний чек». Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже її можна безкоштовно застосовувати для реєстрації розрахункових операцій. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!