Із якою місією на Львівщині перебувала акторка Анджеліна Джолі і як минув її візит. Фото

11483 0
Джолі була і в лікарні, і на вокзалі, куди сама прийняла рішення поїхати. Обіцяла обов’язково приїхати ще раз.
фото: джерело/Фейсбук

фото: джерело/Фейсбук

Днями у Львові та області з візитом перебувала голлівудська зірка та посолка доброї волі управління ООН у справах біженців Анджеліна Джолі. Вона відвідала медичні та реабілітаційні заклади у місті і на Львівщині. Також Джолі самостійно прийняла рішення поїхати на вокзал, де переселенцям, що прибувають до Львова, допомагають волонтери.

«Для нас була важлива її присутність – людина світової величини, посолка доброї волі ООН приїхала і задекларувала тут свою позицію, що «Я з Україною» у такий тяжкий час», – каже у коментарі Tvoemisto.tv начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Читайте також: Благодійна організація Шона Пенна допомагатиме переселенцям на Львівщині

На запитання про те, чи допомогла посолка фінансово якимсь із медичних чи реабілітаційних закладів в області, Володимир Лис сказав, що її візит був орієнтований радше на те, щоби підтримати людей, будучи поряд.

«Дуже проста, доступна людина. Була вражена, який ми дружній народ, слухала історії дітей, годину мала фотосесію з усіма. Тому, тут візит більше ідеологічно правильний. Вона була і в лікарні, і на вокзал сама прийняла рішення поїхати. Обіцяла обов’язково приїхати до нас ще раз», – зазначає він.

Додамо, що голлівудська зірка та амбасадорка доброї волі ООН у справах біженців Анджеліна Джолі приїхала до України 30 квітня. Спершу її помітили у Львові, в одній з місцевих кав'ярень на Сихові. Після цього з'явилися світлини акторки з головного залізничного вокзалу у Львові. В «Укрзалізниці» повідомили, що Анджеліна Джолі з гуманітарною місією прибула до України та відвідала львівський залізничний вокзал, де зустріла пасажирів евакуаційного поїзда з Покровська. Також вона завітала до вокзальних волонтерів, психологів та лікарів. 

Читайте також: До Львова приїхала голлівудська акторка Анджеліна Джолі

Посолка доброї волі управління ООН у справах біженців побувала також в одному з медзакладів Львівської області – дитячій лікарні ОХМАТДИТ – вона провідала дітей, які постраждали від ракетного удару військових рф по вокзалу у Краматорську. Також відвідала школу-інтернат у Винниках та навчально-реабілітаційний центру у Бориславі. Спілкувалася та фотографувалася з вихованцями, говорила з людьми, яким вдалося виїхати зі зон активних бойових дій. Вислухала історії евакуйованих, які розповіли, що через терористичні дії росії втратили все.

Зустрілась вона і з тими, хто втікає від війни і тимчасово мешкає у реабілітаційному центрі «Джерело», познайомилась з їхніми фахівцями.

Нагадаємо, що Анджеліна Джолі на фоні російсько-української війни підтримала Україну. Разом з Управлінням Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців вона займається організацією допомоги українським біженцям.

Ольга Коваль

Фото центру Джерело, Бориславської міської ради та Максима Козицького


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!