Із яких районів Львова найскладніше доїхати до центру. Результати досліджень

6103 1
За рік кількість заторів у Львові помітно зменшилася. У лютому та березні 2015-го завантаженість доріг була навіть нижчою, ніж улітку, коли велика кількість автомобілістів виїжджала з міста і ситуація зазвичай покращувалася у порівнянні із середньорічною. Те, що на вулицях Львова стало вільніше, ймовірно, пов’язано зі зростанням цін на пальне та ускладненням економічної ситуації в країні.

Такими є результати дослідження компанії «Яндекс». «Найповільнішим днем за досліджений період був вівторок 30 грудня, коли через сніг та святкову метушню на дорогах виникли серйозні затори, а рівень завантаженості вперше і востаннє за рік сягнув дев’яти балів. Також було незвично складно рухатися містом 17‒18 грудня, перед днем Святого Миколая — у цей час багато львів’ян їздять по подарунки», – зазначають автори дослідження.

На відміну від більшості інших великих міст, у Львові немає виражених годин-пік, завантаженість доріг із ранку до вечора тримається приблизно на одному рівні. Така картина зберігається протягом більшої частини року.

Завантаженість вулиць Львова у різні дні робочого тижня відрізняється неістотно. У січні ‒ березні 2015 року трохи менше заторів було у середу і четвер, дещо більше — у вівторок та п’ятницю. У вихідні кількість машин скорочується порівняно з робочими днями лише на 15‒20 %.

Крім того, дослідники з’ясували, із яких районів Львова найшвидше діставатися до центру і назад. «Для цього розрахували, скільки часу з урахуванням заторів забере поїздка автомобілем між випадковою точкою у будь-якій частині міста та однією з точок у центрі, до якої будували маршрути користувачі Яндекс.Карт і Яндекс.Навігатора. Потім карту Львова розділили на квадрати зі стороною 100 метрів і зафарбували їх залежно від середньої тривалості поїздки з точок цього квадрата до центру або навпаки», – зазначають вони.

Дослідники рейтинг районів Львова за середнім часом проїзду вранці до центру і порахували індекс транспортної доступності — він показує, у скільки разів із цього району їхати довше, ніж із Галицького. Мікрорайон Рясне показаний окремо від Шевченківського району, до складу якого він входить.

Район

Індекс транспортної доступності

Галицький

1

Личаківський

1,9

Шевченківський

2

Франківський

2,1

Залізничний

2,4

Шевченківський, мікрорайон Рясне

3,2

Сихівський

3,3

 

 


Читайте також:
9 Квітня, 2015 15:53
Ірина Шевченківський район надто великий, щоб окремо показати тільки Рясне. З Підзамче, Мазепи важче добиратися ніж з Чорновола...дуже однобокий аналіз
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!