Ринок землі в Україні планують запустити у жовтні наступного року

1606 0
Раніше його планували відкрити з 1 липня 2020 року.

Уряд планує запровадити модель ринку землі, в межах якої купувати та продавати земельні паї можна буде з 1 жовтня 2020 року. Про це повідомляє Громадське з посиланням на прем'єр-міністра України Олексій Гончарук.

«Ми думали відкрити ринок землі з 1 липня наступного року, проте потім проконсультувалися з людьми, які реально обробляють землю, і вони сказали, що це не дуже добра ідея робити це влітку. Тому чинна модель передбачає відкриття ринку з 1 жовтня наступного року», – каже він.

Читайте також: Укрзалізницю планують розділити на три частини. Що це означає

Він зазначив, що купити землю буде мати можливість лише український громадянин та українська компанія, про що раніше казав президент Володимир Зеленський.

За словами Гончарука, до 1 жовтня уряд буде працювати над створенням можливостей для того, щоб здешевити кредити для аграріїв на купівлю земельних паїв. Також ті компанія, які наразі користуються земельними паями на правах довгострокової оренди, матимуть право на купівлю землі у першу чергу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!