Із жовтня українці зможуть отримувати соціальні послуги за місцем перебування

1458 0
Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах.
ФОТО з відкритих джерел

ФОТО з відкритих джерел

З 1 жовтня в Україні запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери. Вона дасть змогу людям, зокрема переселенцям, отримувати послуги за місцем фактичного перебування. Про це повідомляє Урядовий портал.

Мета єдиної системи — централізувати призначення, нарахування та виплати для переселенців. Після запровадження цієї системи органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. Наприклад, людина виїхала з Харкова, отримала довідку переселенця у Львові, але потім переїхала до Тернополя, то вона зможе розв'язати всі питання у фактичному місці перебування.

Читайте також: В Україні пенсіонерам можуть надати додаткову грошову допомогу. Як і де отримати

Так, внутрішні переселенці в будь-якому регіональному управлінні соцзахисту зможуть:

  • змінити в довідці неактуальне місце мешкання;
  • виправити помилкові чи некоректні дані в заяві на отримання довідки;
  • з'ясувати та усунути причину затримки допомоги на проживання.


Наразі завершується тестування Єдиної інформаційної системи в Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. В інших регіонах триває під'єднання управлінь соцзахисту до системи.

Читайте також: Як формують черги з переселенців, які хочуть отримати житло на Львівщині. Роз’яснення

За даними Міжнародної організації з міграції, в Україні станом на кінець серпня 6,9 мільйона внутрішніх переселенців.

Нагадамо, у Львові та області готуються до можливого збільшення кількості вимушено переміщених осіб. Для цього планують облаштувати додаткових 50 тисяч місць. Взимку за попередніми підрахунками на Львівщину може прибути близько 100 тисяч осіб. 

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!