Із жовтня в Україні субсидії виплачуватимуть «живими» грошима. Як отримати

6216 0
Кошти надходитимуть на рахунок у банку, обраному пільговиком із переліку партнерів Мінсополітики.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України, від завтра, 1 жовтня, субсидії пільговим категоріям населення виплачуватимуться у готівковій формі. Тобто у квитанціях на оплату комунальних послуг знижка врахована не буде.

Відтак, після розрахунків за комунальні послуги, споживачі, які економлять, зможуть використати залишкові кошти на власні потреби.

Читайте також: Скільки часу триває призначення субсидії і куди скаржитися на затягування роз’яснень мінсоцполітики

Нагадаємо, 14 серпня уряд ухвалив рішення про зміну порядку виплати субсидій. Тепер одержувач субсидії може самостійно вибрати банк, в якому йому зручно отримувати виплати. Інформацію про платіжні реквізити пенсіонерів Пенсійний фонд передасть автоматично. Такі пільговики зможуть отримувати субсидії разом з пенсіями.

Пільговикам непенсійного віку, які не мають рахунків в «Ощадбанку», потрібно звернутись із заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня, додавши до неї виплатні реквізити (установи банку) або номер поштового відділення, де зручно отримувати кошти.

Читайте також: Як порахувати тарифи на тепло і гарячу воду. Онлайн-калькулятор

При собі необхідно мати оригінали таких документів:

  • паспорт пільговика та членів сім’ї пільговика (на яких розповсюджуються пільги з оплати житлово-комунальних послуг), включно з дітьми, яким виповнилось 14 років;
  • свідоцтва про народження дітей (віком до 14 років);
  • реєстраційний номер платника податків пільговика та членів сім’ї пільговика;
  • посвідчення, що дає право на пільги;
  • квитанції з оплати житлово-комунальних послуг за останній місяць по всім послугам;
    інформація про мобільний телефон пільговика.

Додамо, у проєкті бюджету на 2020 рік заклали 47 628,6 мільярдів гривень на виплату пільг та субсидій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!