З 1 жовтня на водіїв чекають зміни

2299 0
Із 1 жовтня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар у денну пору доби. Про це водіям нагадує прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.
фото: automag.kz

фото: automag.kz

Основна мета цієї вимоги – зменшення ризику виникнення дорожньо-транспортних пригод на позаміських дорогах, шляхом додаткового позначення транспортного засобу, що рухається.

«Дана норма в Україні діє з 1 жовтня по 1 травня. У цей період в зв’язку з скороченням світлового дня та погодними умовами виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху», – зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України.

Читайте також: В Україні змінять правила дорожнього руху: 5 нововведень

Ця вимога є обов’язковою для виконання, тому за її ігнорування, згідно частини 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів» передбачено штраф.

Нагадаємо, наразі що у Україні також  запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали.

Джерело: www.sai.gov.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!