Ізраїль відмовляється визнавати українські щеплення вакциною Covishield

5138 0
Через непорозуміння щодо вакцин під загрозою визнання сертифікатів про щеплення
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Підписання договору про взаємне визнання сертифікатів вакцинації між Україною та Ізраїлем загальмувалось через невизнання ізраїльським урядом вакцини, що використовується в Україні. Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, передає Главком.

Читайте також: Коронавірус став агресивнішим. Львів’ян закликають дотримуватися карантину

За його словами, Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію препаратом AstraZeneca Covishield індійського виробництва, який застосовують в Україні.

«Ми над цим питанням працюємо спільно, і будемо приймати найближчим часом рішення. В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини – Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас з цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається погоджувати», – сказав Корнійчук.

Читайте також: У Львові провели першу вакцинацію від коронавірусу. Хто отримав

Нагадаємо, що на Львівщину прибули 42 тисячі доз вакцини від коронавірусу. Щеплення вакциною Oxford/AstraZeneca, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія) і має локальну назву Covishield, розпочалося 25 лютого. Вакцинацію проводять уже чотири навчені бригади. Одна із мобільних бригад вже отримала сертифікат на щеплення вакцинацію Pfizer. Коли прибуде вакцина ця чи наступна партія AstraZeneca не відомо. Детальніше про вакцинацію від коронавірусу у Львові, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!