JazzBez збирає кошти на концерти єднання на Сході України

2106 0
Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez запустив спільнокошт-кампанію на Biggggidea зі збору грошей на проведення фестивалю єднання у визволених містах на Сході України. Зокрема, йдеться про Слов’янськ і Краматорськ.

«JazzBez, 14-ий міжнародний фестиваль (Польща-Україна), збирає кошти, щоб Музика Свободи пролунала на звільнених територіях. Грудень – це час, коли падає перший сніг, а дві країни – Польща та Україна – живуть джазом. Jazz Bez – це десять днів джазу по обидві сторони українсько-польского кордону: традиційного та авангардного, світового та українського, елітарного та доступного. 5-14 грудня міжнародний джазовий марафон Jazz Bez об'єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Організаційним серцем Фестивалю буде Львів», – наголошують організатори.

Зі слів організаторів, щороку до фестивалю приєднуються нові міста, проте цього року особливо важливими центрами джазової музики стають Слов'янськ та Краматорськ.

«Цього року нашому суспільству, як ніколи, потрібно відчути як внутрішню єдність, так і спільність зі світовою культурою; не споживати кимсь подумане і кимсь проаналізоване, а думати і аналізувати; підтримувати своїх побратимів з окупованих територій, не забуваючи, що мистецтво мусить творитися навіть під час війни», – розповів директор мистецького об'єднання «Дзиґа» Маркіян Іващишин.

Цього року кращі представники польського, українського і, зокрема, кримськотатарського джазового кола, які щороку мандрують джазовими трасами від Вроцлава до Харкова, потраплять до Слов'янська і Краматорська.

«Кримськотатарський проект на фестивалі JazzBez  — це наш внесок у розвиток нашої держави, у майбутнє української і кримськотатарської культури», – наголосив музикант Халіл Халілов.

Загалом, за 14 років на фестивалі грало більше 1 000 джазменів.

Jazz Bez – транскордонний джазовий марафон. Це десятки нових міжнародних проектів, сотні музикантів, тисячі меломанів, безліч кілометрів. Особливість його в тому, що в межах одного фестивалю поєднано максимальну кількість джазових стилів (свінг, ф’южн, бі-боп, джаз-рок, фанк, кул, фрі джаз) та імпровізаційної музики.

Наразі зі 130 тис. грн, необхідних для проведення заходу,зібрали тільки 523 грн. До завершення збору залишилось 43 дні. ДОЛУЧИТИСЯ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!