Політична реклама

Кабмін дозволив не оцінювати вартість автомобіля при його реєстрації

1215 0
Для реєстрації транспортного засобу більше не знадобиться подавати документ про оцінку його вартості, який станом на тепер є обов'язковими. Кабмін вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів .

З Порядку виключено пункт, який передбачає, що до отримання підтвердження підрозділами ДАІ з місця попередньої державної реєстрації власникам транспортних засобів видаються номерні знаки і, не більше ніж на три місяці, тимчасовий реєстраційний талон, після закінчення терміну дії якого експлуатація транспортних засобів не допускається .

У випадку, якщо ТЗ був зареєстрований в іншій державі, для його реєстрації як і раніше обов'язковою буде подання реєстраційних або прирівняних до них документів цієї держави, але вже без відмітки про зняття ТЗ з обліку.

Крім того, в разі ввезення ТЗ в Україну в зв'язку з переселенням громадян на постійне місце проживання або як спадщини за законом, більше не буде необхідності надавати довідки з посольства (консульства) відповідної країни про проживання власників у цій країні і про дійсність реєстраційних або прирівняних до них документів країн вивезення ТЗ.

При втраті власником ТЗ свідоцтва про реєстрацію (технічного паспорта), зняття з обліку такого ТЗ, отриманого в спадщину, буде проводиться на підставі свідоцтва про право на спадщину та отримувати нове свідоцтво, як в інших випадках, не знадобитися.

Оформити документи для поїздок за кордон осіб, які не є власниками ТЗ, можна буде не тільки на підставі документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження ТЗ, але і на підставі заяви власника ТЗ.

Джерело: ЛIГАЗакон; переклад "Новинар"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!