Кабмін дозволив самостійно обирати банк, де отримувати зарплату

2826 0
Аби змінити банк, працівник має надати бухгалтерії номер банківського рахунку у форматі IBAN.
Фото: rupixen.com

Фото: rupixen.com

Кабінет міністрів дозволив українцям самостійно вирішувати, на картку якого банку вони хочуть отримувати зарплату, соціальні виплати чи пенсії. Відповідну постанову уряд ухвалив 27 грудня.

Читайте також: Уряд запустив законопроєкт про скасування трудових книжок. Що зміниться

Тепер працівник компанії може просити роботодавця нараховувати йому зарплату на рахунок у тому банку, який обере сам, а не на рахунок у банку, з яким роботодавець має відповідну домовленість. Неофіційно таке право у працівників є і зараз, однак роботодавці ним можуть нехтувати, адже зміна банку ускладнювала процеси виплати зарплат.

«На практиці, якщо хтось обирає інший банк, бухгалтери вимушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам частіше за все у такому виборі просто відмовляють», – зазначав раніше міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Постанова уряду має спростити роботодавцям перерахунок зарплат на рахунки в різних банках. Для економіки та самих працівників це важливо тому, що тепер між банками буде більша конкуренція за клієнтів та, відповідно, кращими ставатимуть послуги для клієнтів.

Для того, аби змінити банк, у якому працівник хоче отримувати зарплату, йому потрібно буде надати бухгалтерії номер банківського рахунку у форматі IBAN.

Читайте також: В Україні скасують роумінг із п'ятьма країнами

Також в уряді хочуть запустити «гарячу лінію», куди українці зможуть скаржитися на роботодавців, які відмовляють у зміні банку, через який отримують зарплати.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!