Політична реклама

Кабмін хоче заощадити на допомозі при пологах

1335 1
Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді законопроект, який змінює порядок виплат соціальної допомоги матерям при вагітності та пологах. Як повідомляє газета "Коммерсантъ-Украина", документ розроблений Міністерством соціальної політики.

Крім іншого, для одержання зазначених виплат документом вводиться норма про надання довідок про склад сім'ї та доходи її членів.

Зараз для отримання соціальної допомоги матерям такі документи оформляти не потрібно.

До органів праці та соціального захисту достатньо надати довідки з пологового будинку, з місця роботи (для працюючих матерів); безробітним необхідно мати документ, що підтверджує реєстрацію в центрі зайнятості, а підприємцям - з Фонду соціального страхування про тимчасову втрати працездатності та про сплату страхових внесків.

У Мінсоцполітики вважають, що облік доходів є першим кроком для адресного надання соціальної допомоги.

"В Україні тільки 20% отримувачів соціальної допомоги мають її згідно зі своїм статусом. Решта людей, які отримують її формально за документами, насправді не є малозабезпеченими", - заявив начальник прес-служби Мінсоцполітики Михайло Кухар.

"У нас навіть якщо жінка мільйонер, вона однаково отримує допомогу на дитину. У жодній країні світу такого немає. Ми б хотіли давати матеріальну допомогу тільки тим, хто її потребує", - додав він.

На думку колишнього міністра соціальної політики Людмили Денисової, спроба відмовити деяким матерям в отриманні допомоги є антиконституційною.

"Матеріальна допомога, яку пропонується виплачувати тільки малозабезпеченим, - це прийом з метою заощадити бюджетні кошти за рахунок населення. Будь-яка мати має право на отримання допомоги після народження дитини. Виплати перераховує Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Це податкові відрахування з зарплат тих же матерів", - підсумувала Денисова.

Нагадаємо, раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що один мільярд гривень, призначений для виплат допомоги при народженні дитини, вже перерахований в регіони.

Як відомо, у вівторок молоді мами Криму вийшли на вулиці Сімферополя з вимогою виплатити допомогу для новонароджених дітей.

Джерело:  "Коммерсантъ-Украина", переклад "Українська правда"


Читайте також:
1 Грудня, 2011 16:15
справедливість Раз вони такі "чесні", то нехай відмовляться від пільг, виплат на оздоровлення та матеріальних допомог, бо вони теж не виглядають малозабезпеченими.Це буде реальна економія . а не ті копійки , що вони хочуть забрати у матерів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!