Політична реклама

Кабмін контролюватиме ціни на 15 продуктів. Список

1444 0
Мінекономрозвитку в рамках роботи над законом «Про внутрішню торгівлю» визначило перелік продуктів, які будуть відноситися до соціально значущих. Усього в списку 15 товарів. Нагадаємо, що цей статус означає, що уряд має право регулювати ціни на ці товари, зокрема обмежувати торговельні надбавки, встановлювати нормативи рентабельності та вимагати декларування зміни ціни.

Передбачається, що формуватися цей список буде урядом один раз на рік, - інформує ТСН.

В Мінекономрозвитку також запевнили, що короткий перелік соціальних продуктів не вдарить по супермаркетах.

"15 категорій товарів - це ніщо у порівнянні з тими десятками тисяч, які є в будь-якому великому супермаркеті. У товарообігу будь-якого рітейлера вони складуть мізерний відсоток. І при цьому буде виконана соціальна місія держави - забезпечення громадян товарами першої необхідності за цінами, які вони можуть платити за цей товар", - відзначив директор департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Ігор Гарбарук.

Товари, які відносяться до соціально-значущих:

- борошно пшеничне вищого сорту;

- хліб, ХБВ з борошна пшеничного та житнього простої рецептури;

- макаронні вироби;

- крупи;

- рис;

- яловичина, крім безкісткового м´яса;

- свинина, крім безкісткового м´яса;

- м´ясо птиці, курятина;

- ковбаса варена;

- молоко коров´яче, масло;

- сир кисломолочний;

- яйця курячі;

- олія соняшникова;

- цукор;

- овочі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!