Українцям з бронюванням від призову можуть дозволити виїзд за кордон

3693 0
Процедуру мають незабаром ухвалити.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабмін планує дозволити виїжджати у відрядження за кордон громадянам призовного віку, які отримали бронювання від призову. Нову процедуру бронювання мають прийняти незабаром. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко. 

Джерело: Forbes

«Наразі Міністерство економіки підготувало проєкт постанови, який деталізує та унормовує критерії та порядок організації бронювання. Нині він перебуває на погодженні. З урахуванням того, що це питання важливе, чутливе та дискусійне, воно потребує узгодження позицій і знаходження балансу всіх зацікавлених сторін. Зараз ця дискусія у самому розпалі. Щойно буде узгоджена позиція, Міністерство економіки вийде з відповідною комунікацією», – пояснила вона. 

За словами Свириденко, заброньовані особи матимуть змогу безперешкодно перетинати кордон за наявності необхідних документів. Робота ведеться спільно з Міноборони та Генштабом. 

Читайте також: «Якщо не буде обстрілів, то новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла», – Шмигаль 

«У нас не стоїть завдання дозволити виїжджати всім, наше завдання – допомогти бізнесу, який працює, виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках тощо», – підсумувала міністерка. 

Нагадаємо, парламент ухвалив закон №7687 щодо порядку бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. 

Софіко Векуа
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!