Кабмін підготував порядок виплат ФОПам. Хто і як зможе отримати 8 тисяч грн

3016 0
Кошти можуть отримати у регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи («червона» зона).
фото: економічна правда

фото: економічна правда

У Мінсоцполітики підготували проєкт постанови Кабміну щодо порядку виплати ФОПам та найманим працівникам у «червоних» зонах по 8 тисяч гривень. Про це повідомляє Економічна правда.

Відповідно до документа, кошти у розмірі 2,9 млрд грн, отримані до спецфонду держбюджету, у 2021 році спрямовують Мінсоцполітики для виплат держдопомоги. Кошти можуть отримати у регіоні, де діють додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи («червона» зона). Заявки слід подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів.

Читайте також: Як ФОПам отримати 8 тисяч від держави. Інструкція

Згідно з порядком, Пенсійний фонд надсилає Мінсоцполітики заявки на перерахування коштів для виплати допомоги застрахованим особам по мірі надходження списків від Мінцифри, але не рідше одного разу на тиждень.

При цьому по 8 тисяч гривень держдопомоги отримають лише ті ФОПи та наймані працівники підприємств, основний вид економічної діяльності яких входить до Переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Цей перелік має затвердити Кабінет міністрів.

Відповідно до проєкту постанови, заявки формуються та подаються через портал «Дія», у тому числі з використанням мобільного застосунку.

У заяві вказують прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта, адресу реєстрації місця проживання заявника, номер банківського рахунка заявника для виплати допомоги – за стандартом IBAN.

Читайте також: Львівְ'янкам підвищать пенсійний вік. Кого саме це торкнеться

У порядку також визначені категорії, які не підпадають під дію програми. Зокрема, це ті, чий основний вид діяльності не входить до переліку Кабміну. Також мають бути сплачені всі податки за останній квартал. А для найманих працівників встановлено, що середня зарплата не має перевищувати 30 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, що Верховна Рада на засіданні 30 березня підтримала за основу і в цілому президентський законопроєкт №5300, відповідно до якого пропонують виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!