Кабмін підтримав легалізацію медичного канабісу

1148 0
МОЗ очікує, що надалі Верховна Рада підтримає проєкт закону.

Кабмін підтримав законопроєкт про легалізацію медичного канабісу для лікування онкологічних захворювань та отриманих внаслідок війни посттравматичних стресових розладів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Кабмін підтримав законопроєкт «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів отриманих внаслідок війни» – написав він.

Читайте також: Хворі не чекають. Кому найбільше у Львові потрібен медичний канабіс

За його словами, було підготовлено законодавче підгрунття для забезпечення повного циклу виробництва препаратів на основі канабісу в Україні: від вирощування та переробки до повноцінного виробництва.

Він також наголосив, що препарати канабісу не є «конкурентами» наркотичним засобам, і заходи регулювання їх обігу абсолютно різні. «Медичний» канабіс містить каннабідіол, що не має вираженої психоактивної дії, тому він не цікавий для вживання в якості наркотика.

Нагадаємо, що Верховна Рада у липні 2021 року повернула на доопрацювання законопроєкт №5596 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель у медичних цілях, науковій та науково-технічній діяльності». Tvoemisto.tv дізнавалося, кому ще, окрім політиків, може допомогти ухвалення цього законопроєкту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!