Кабмін підтримав запровадження 4G

2214 0
Уряд схвалив постанову, яка визначає мінімальний розмір плати за видачу ліцензій на користування радіочастотами.
фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

фото: www.galka.if.ua, www.phonandroid.com, watcher.com.ua

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка визначає мінімальний розмір плати за видачу 4G-ліцензійна користування радіочастотами, повідомляє перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, це дозволяє Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, підготувати та провести тендери з продажу ліцензій на користування ресурсом у діапазоні 1800 МГц.

Читайте також: В Україні планують запустити експериментальну мережу 5G

«Це важливо як для користувачів та бізнесу, так і для економіки загалом. По-перше, держбюджет отримає додатково приблизно 4 млрд грн від продажу ліцензій у діапазоні 1800 МГц та 2,3 млрд – у діапазоні 2600 МГц. По-друге, стануть доступними нові технології та сервіси для користувачів. Зростання швидкості доступу і передачі інформації через 4G розширить можливості для українських підприємців та покращить їхню конкурентоздатність», – пише Степан Кубів.

Нагадаємо, що раніше Кабмін схвалив умови запровадження 4G в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!