Кабмін підвищить статус Львівської філармонії

2042 0
Комунальній установі планують надати статус Національної.
Фото: virtual.ua

Фото: virtual.ua

Про це у своєму Twitter повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. 

«Кабмін дав доручення опрацювати питання щодо надання статусу національних Львівській філармонії та Луганському музично-драматичному театру», йдеться в повідомленні. 

Зараз філармонія має статус комунального закладу Львівської обласної ради. 

Довідка

Перший офіційний концертний сезон Львівської обласної філармонії (1902-1903) розпочався у концертному залі Скарбківського театру (теперішній театр ім. М. Заньковецької). Постійна концертна діяльність у філармонії розпочалася у 1944 році. 
 
За понад столітню історію на філармонійній сцені виступали найвідоміші музиканти світу – Соломія Крушельницька, Олександр Мишуга, Ріхард Штраус, Густав Малер, Бела Барток, Антон Рубінштейн, Феруччо Бузоні, Маргеріт Лонг, Ванда Ландовска, Пабло Казальс та низка інших відомих музикантів.  Авторські концерти тут репрезентували визначні композитори: Дмитро Шостакович, Борис Лятошинський, Арам Хачатурян, Альфред Шнітке, Арво Пярт, Петеріс Васкс, Кшиштоф Пендерецкі, Валентин Сильвестров, Мирослав Скорик, Євген Станкович.
 
У 1981 році у Львівській філармонії започаткований щорічний міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози». 
 
До основних творчих одиниць установи належать Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Академічний молодіжний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», камерні колективи, солісти-вокалісти та інструменталісти.
 

 

За матеріалами philharmonia.lviv.ua

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!