Кабмін планує посилити контроль за туроператорами та авіакомпаніями

2369 0
Нові правила передбачатимуть значні суми у страховому фонді туроператора.

В Україні почали розробляти нові правила для туроператорів, які посилюватимуть їх відповідальність перед клієнтами. Про це в ефірі Радіо Свобода розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Читайте також: Виліт затримується. 5 основних правил для пасажира, рейс якого відклали або скасували

«Ми з мінекономіки прописуємо нові правила, які будуть передбачати страховий фонд. Якщо ти – туроператор, умовно, в тебе у фонді має бути 500 тисяч євро, якщо ж ти – турагент, то 20 тисяч євро, щоб була відповідальність», – зазначив він.

Крім цього, Володимир Омелян додав, що в уряді вже зараз посилено контролюватимуть роботу туроператорів та авіакомпаній. Зокрема Мінінфраструктури посилено контролюватиме авіаперевізників, а Мінекономіки – турагенції. За словами міністра, наразі відповідальність туристичних компаній перед клієнтами є «мінімальною».

«В чинному правовому полі будь-який туроператор може бути пірамідою, коли збере гроші з людей, а завтра скаже, що «ви знаєте, у мене не вийшло», – додав Володимир Омелян.

Читайте також: Які авіарейси запустять зі Львова у 2018 році. Перелік, розклад

Нагадаємо, У Верховній раді зареєстрували законопроект, відповідно до європейської практики, який передбачає компенсацію пасажирам, чиї рейси затримували більше, ніж на 3 години.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!