До кінця лютого Кабмін планує виставити львівський аеропорт на концесію

8297 0
Також приватним інвесторам хочуть передати дороги Львів – Стрий і Львів – Тернопіль.
фото: lwo.aero

фото: lwo.aero

Міністерство інфраструктури України планує до кінця лютого 2020 року виставити на концесію перші регіональні аеропорти, зокрема львівський. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислава Криклія.

«Уже в цьому місяці ми визначимось щодо концесії аеропортів. Наразі ми завершуємо вивчати доцільність концесій 4 аеропортів: Львова, Запоріжжя, Херсону та Чернівців», – каже міністр.

Також, за його словами, у Кабміні розглядають можливість передачі в управління приватним інвесторам дві дороги: Львів – Стрий і Львів – Тернопіль.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

Нагадаємо, що напередодні Кабмін оприлюднив інвестиційний атлас для потенційних інвесторів, у якому наведений перелік об’єктів, що пропонуються бізнесу, та їхні характеристики.

У Атласі ідеться і про міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького. Про те, щоб передати державний аеропорт у Львові в концесію, говорять вже не один рік. Тепер ідеться про передачу в концесію на умовах державно-приватного партнерства не усього комплексу аеропорту, а лише його частин: старого терміналу, готелю, вантажного терміналу та ремонтного ангару.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!