Кабмін скасував граничні ціни на тепло і гарячу воду – тепер тарифи можуть бути ринковими

2445 0
В Уряді кажуть, що це сприятиме стабільності у проходженні опалювального сезону.
ілюстративне фото: news.tut.by

ілюстративне фото: news.tut.by

У п’ятницю, 15 листопада, Кабінет міністрів визнав такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року про встановлення граничних цін/тарифів на послуги для населення міст обласного значення. Про це повідомляє Мінекономіки.

Відтак, тарифи на тепло та гарячу воду можуть стати ринковими.

Читайте також: У Львові планують підвищити ціни на тепло і гарячу воду. Пропоновані тарифи

«Рішення забезпечує стале проходження опалювального сезону та усуває загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів. Інакше низка  міст опиниться перед загрозою відключення опалення та гарячого водопостачання через неможливість покриття собівартості послуг та неможливість компенсувати економічно-обґрунтовану вартість їх  надання», – ідеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що звернення про скасування постанови до КМУ надійшло від Асоціації міст України.

Читайте також: У Львові пропонують дозволити індивідуальне опалення

Нагадаємо, постановою від червня 2019 року граничні тарифи встановлено на такому рівні:

  • На послугу з постачання теплової енергії для населення 1400 грн (з ПДВ) за 1 Гкал (за наявності приладів обліку) та 35,21 грн (з ПДВ) за 1 кв. м (без приладів обліку).
  • На послугу з гарячого водопостачання – 83,66 грн (з ПДВ) за 1 м куб. за умови підключення рушникосушильників та 75,74 грн (з ПДВ) за 1 м куб. за відсутності рушникосушильників.

У Мінекономіки додають, що ті громадяни, кому не вистачає грошей для розрахунків за компослуги, можуть оформити субсидію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!