Кабмін скасував обов'язкову обсервацію після повернення з «червоної зони». Але є умова

5341 0
Про зміни повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Кабінет міністрів вніс зміни у постанову, що регулює проходження обсервації або самоізоляції з додатком «Дій вдома» після повернення з-за кордону. Про це під час щоденного брифінгу МОЗ повідомив міністр Максим Степанов.

По-перше, на обсервації або на самолізоляції можуть не перебувати абітурієнти з окупованих Росією українських територій, які приїжджають на підконтрольну уряду територію на ЗНО або для вступу у виші.

Читайте також: ЄС не відкриватиме кордони для українців з 1 липня

Також уникнути самоізоляції можуть ті, хто вїжджає в Україну з окупованої території чи з-за кордону із «червоної зони», якщо здадуть в Україні ПЛР-аналіз на коронавірус і результат буде негативним.

За словами Максима Степанова, люди, які повернуться із «червоної зони», все ж мають почати проходити самоізоляцію з додатком «Дій вдома» в очікуванні на результати тесту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!