Кабмін скасував податки на ввезення генераторів

6029 0
Це дозволить наповнити ринок дефіцитним обладнанням та знизити ціни.
ФОТО: DEPOSITPHOTOS

ФОТО: DEPOSITPHOTOS

Кабінет міністрів скасував податки на ввезення електрогенераторів. Це дозволить наповнити ринок дефіцитним обладнанням та знизити ціни. 

Джерело: премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання

Також податки скасували на трансформатори, акумулятори, електродвигуни, газогенератори, водонагрівачі, обігрівачі та інші подібні важливі обладнання для проходження опалювального сезону. 

Читайте також: Чи скасує держава податки на ввезені з-за кордону електрогенератори

Премʼєр міністр додав, що попри обстріли, диверсії та кібератаки опалювальний сезон в Україні розпочався. Майже 60% усіх обʼєктів по країні вже підключені до тепла. Південні регіони підключають повільніше, але цей процес там теж розпочато.

«Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо перемовини з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, аби все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій», – сказав він. 

Читайте також: Україна отримала від Литви першу партію генераторів

Нагадаємо, що раніше львівські підприємці пропонували запровадити нульове розмитнення електрогенераторів, які ввозять в Україну з-за кордону. Про те, чому підприємцям важливо забезпечити себе електрогенераторами та чому краще скасувати податки на ці товари при ввезенні в Україну, читайте в авторській колонці за посиланням

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!