Кабмін відклав підвищення зарплат для вчителів, але Шкарлет каже, що гроші будуть

1725 0
В.о. Міністра освіти каже, що посадові оклади освітян збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня.
Photo by Dan Dimmock on Unsplash

Photo by Dan Dimmock on Unsplash

Кабмін 23 листопада вніс зміни в постанову від 10 липня 2019 року «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» та зупинив її дію до 31 грудня 2021 року.

Ця постанова передбачала поступове підвищення до 2023 року найнижчого посадового окладу освітянам до рівня 4 прожиткових мінімумів. 

Читайте також: Що буде із зарплатами вчителів у 2021 році. Пояснення Міносвіти

Очільник міністерства Сергій Шкарлет зазначив, що посадові оклади всіх працівників бюджетної сфери, зокрема педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників із 1 вересня 2020 року збільшили на 5,8%. Також він повідомив, що у проєкті Державного бюджету на 2021 рік вказано, що посадові оклади працівників збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня.

У МОН запевнили, що із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%.

«Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені. Працюємо над тим, щоб знайти можливість додатково збільшувати зарплати освітян», – прокоментував Сергій Шкарлет.

Читайте також: Де найкраще вчать англійську та математику. Рейтинг шкіл Львові та ОТГ

Нагадаємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 822 передбачала поступове підвищення до 2023 року найнижчого посадового окладу освітянам до рівня 4 прожиткових мінімумів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!