Кабмін відклав питання про перенесення спеціальностей з Академії сухопутних військ

2191 0
Розгляд питання про перенесення спеціальностей з Академії сухопутних військ у Львові поки що відклали.
фото: asv.gov.ua

фото: asv.gov.ua

Сьогодні у Кабміні мали розглядати питання щодо перенесення кількох спеціальностей з Академії сухопутних військ до Харкова та Кам’янця-Подільського. Львівська влада побоюється, що таке рішення може зруйнувати військовий навчальний заклад із однією з найкращих матеріально-технічних баз в Україні.

На сайті Президента України вже оприлюднено петицію «Проти знищення Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного».

«Наробили шуму - розгляд питання по Академії сухопутних військ на засіданні уряду відклали», – про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Ігор Васюник.

Читайте також: Гриценко запевняє, що військову академію у Львові ділити не будуть

«Разом з народними депутатами, головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним, депутатами львівської міської та обласної рад, з усіма свідомими українцями вимагаємо від міністра оборони Полторака відмінити псевдореформу військової освіти», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що раніше львівська облрада виступила проти подрібнення Академії сухопутних військ.

«Що ж залишиться у Львові? Невеликий набір на артрозвідку, виховну роботу, культурологію, військових диригентів і навчання на офіцерів механізованих підрозділів» – зазначає голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Він підкреслив, що Львівська обласна рада вже прийняла звернення до керівництва Міноборони та вищого керівництва країни з вимогою не нищити Академію і не залишиться осторонь у цій справі.

Ірина Ладика


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!