Кабмін ввів санкції проти «Росатому» – у списку понад 700 осіб

693 0
До списку потрапив радник генерального директора «Росатому» Ренат Карчаа, який 1 вересня під час візиту місії МАГАТЕ виступив у ролі гіда на Запорізькій АЕС.
Фото: УП

Фото: УП

Кабінет Міністрів України наклав санкції на понад 700 фізичних та юридичних осіб, пов'язаних з російською державною корпорацією з атомної енергії «Росатом». Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

«Кабінет Міністрів України включив до переліку осіб, щодо яких застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), більше 700 фізичних і юридичних осіб, пов’язаних з російською державною корпорацією «Росатом», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ заарештувала активи українського банку і компанії, що спонсорувала агресію росії 

Як зазначив міністр енергетики Герман Галущенко, до списку потрапив радник генерального директора «Росатому» Ренат Карчаа, який 1 вересня під час візиту місії МАГАТЕ виступив у ролі гіда на Запорізькій АЕС.

«Сьогодні – гід на станції, а завтра – маєш санкції. Вчора весь світ спостерігав, як він проводить «екскурсію» для місії МАГАТЕ на ЗАЕС, дезінформуючи на кожному кроці. А сьогодні він вже – підсанкційна особа, якій тепер ніхто не потисне руку», – зазначив Герман Галущенко.

Нагадаємо, що в Україні наклади арешт на корпоративні права та нерухоме майно 11 підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські державні корпорації «Роснафта», «Росатом» та «Газпром».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!