Кабмін виділив 165 млн грн на російськомовний телепроєкт

2487 0
Кошти спрямують на фінансування російськомовного телепроєкту «FreeДом».
Фото: novynarnia.com

Фото: novynarnia.com

Кабінет Міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету 165 млн грн на фінансування спільного російськомовного марафону «FreeДом». Кошти отримає Міністерство культури та інформаційної політики. Відповідне розпорядження є на урядовому сайті.

Читайте також: Мер міста на Львівщині рекомендує не обслуговувати переселенців мовою окупанта

Кошти мають направити для забезпечення реалізації державним підприємством «Мультимедійна платформа іномовлення України» телевізійного проєкту російською мовою FreeДОМ. На думку уряду, таким чином вдасться поінформувати міжнародну спільноту про події, що відбуваються під час збройної агресії російської федерації в Україні.

Нагадаємо, що українські провідні телеканали об’єдналися у загальнонаціональний марафон #UA разом, щоб чинити опір російській пропаганді. Також був створений російськомовний канал FreeДОМ. Мета проекту – створення інформаційного продукту, розрахованого на російськомовну аудиторію у воєнний період, зокрема, російські окупаційні війська.

Нагадаємо, що історії тих, хто не хоче розмовляти однією мовою з окупантом та перейшов на українську, читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!