Кабмін виділив додаткові 260 млн грн на тестування. Хто отримає

1417 0
Ще 572 млн грн піде на забепечення лікарень киснем.
Фото: Ani Kolleshi for unsplash

Фото: Ani Kolleshi for unsplash

Кабмін прийняв рішення збільшити кількість тестувань в Україні – для цього виділено додаткові 260 млн грн. З них 100 млн грн – це додаткові кошти лабораторним центрам на тестування. Ще 160 млн грн підуть на закупівлю додаткового обладнання для відповідних лабораторій.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

На засіданні Кабміну також ухвалено рішення, згідно з яким 80% ліжок у лікарнях повинні бути забезпечені подачею кисню. На це з державного бюджету було виділено 572 млн грн.

Крім того, для оплати медиків, окрім уже діючих, запроваджується ще один рівень зарплатних надбавок. Зокрема, вводяться додаткові коригувальні коефіцієнти до пакета медичних послуг, які дадуть можливість враховувати завантаженість лікарень і, відповідно, впливають на збільшення оплати лікарям.

Читайте також: У Львові не послаблять карантин. Нове зонування у Львові та області

Як зазначає прем’єр, це також дає можливість медзакладам створювати додаткові команди працівників, які здійснюють лікування коронавірусу, та залучати до них лікарів-анестезіологів.

Окрім того, місцева влада разом з Нацполіцією та Держпродспоживслужбою мають здійснювати перевірки за дотримання карантинних правил.

Також області повинні удосконалити роботу кол-центрів – як для консультування українців з проблемних питань, так і відстеження контактних хворих.

Нагадаємо, що за останню добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 5,8 тисяч українців. В Україні наразі 21 тисяча ліжок заняті хворимти на коронавірус.

За словами міністра Степанова, Україна починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на Covid. Глава МОЗ порівняв ситуацію з коронавірусом в країні з тією, що була весною в Іспанії та Італії. Також Степанов заявив, що шукатиме з фахівцями нову форму контролю за поширенням Covid-19, адже люди не дотримуються епідемправил.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!