Кабмін виділив додаткові кошти на одноразову допомогу ФОПам

1351 0
Всього, за розрахунками Мінсоцполітики, за одноразовою допомогою можуть звернутися 712 000 осіб.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Кабінет міністрів виділив з держбюджету-2021 додатково 200 млн грн на одноразову допомогу ФОПам сумою 8000 грн. Про це повідомляє Ліга.нет.

Згідно з постановою, кошти виділяють Міністерству соціальної політики для завершення надання одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи в разі повної заборони галузі їхньої діяльності внаслідок посилення обмежувальних заходів.

Читайте також: «Лишили нас без штанів». Львівські ресторатори вимагають скасувати локдаун вихідного дня

На кінець грудня минулого року за одноразовою допомогою розміром 8000 грн звернулися близько 480 000 ФОПів і найманих працівників. Їм виплачено понад 3,6 млрд грн.

Усього, за розрахунками Мінсоцполітики, за одноразовою допомогою можуть звернутися 712 000 осіб.

Нагадаємо, 4 грудня Верховна Рада прийняла законопроєкт про виплату одноразової допомоги фізособам-підприємцям розміром 8000 грн. 15 грудня за перший день 33 000 українців оформили заявки на отримання 8000 грн. Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня 2020 року термін подачі заявок на виплату одноразової допомоги розміром 8000 грн.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!