Кабмін визначив розмір субсидії на опалювальний сезон

1640 0
Субсидії у Львівській області отримують близько 116 тис. сімей.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Середній розмір субсидії на опалювальний сезон складе близько 1800 грн на місяць, її від держави отримають близько 2,5 млн українців.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Очікується, що кількість одержувачів субсидії зросте наступними місяцями, адже люди продовжують звертатися по допомогу.

«У бюджеті, як на цей, так і на наступний рік, достатньо коштів, щоб підтримати найбільш уразливі верстви населення, та надати необхідний обсяг допомоги у вигляді субсидій», – наголосив премʼєр-міністр.

Читайте також: Як оформити субсидію онлайн. Покрокова інструкція

Як пише Суспільне, станом на зараз, субсидії у Львівській області отримують близько 116 тис. сімей. Зокрема, у Львові – 31 345 сімей. Проте, процес прийому документів, нарахування та автоматичний перерахунок органами соціального захисту ще триває, тож цифри зростатимуть. Щоправда, у 2015 році кількість одержувачів субсидій на Львівщині була вищою і сягала 325 тис. сімей, а у 2016 році – понад 400 тис. сімей.

Податися на оформлення субсидії можуть не лише пенсіонери, багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю чи інші пільговики, а й всі, хто має низький дохід і не має можливості повністю сплачувати за комунальні послуги. Кожен пакет документів, поданих для призначення субсидії на оплату за житлово-комунальні послуги, вивчають окремо. Тому й сума державної допомоги за кожним зверненням є іншою. Субсидію нараховують за наступною схемою: від встановленої суми за житлово-комунальні послуги у межах закріплених норм віднімають суму обов’язкового платежу. На розмір субсидії впливають доходи й кількість людей, які зареєстровані чи проживають у домогосподарстві.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!