Кабмін заборонив паркуватися на тротуарах та розширив можливості оплати за стоянку

3620 0
У представників сільських, селищних та міських рад буде можливість отримувати повноваження інспекторів з паркування.
Фото: Auto24

Фото: Auto24

Уряд України заборонив парковку та облаштування паркомісць на тротуарах, а також дозволив сплачувати за паркування у платіжних терміналах або банківських автоматах.

Як йдеться в порівняльній таблиці до рішення Кабміну, місцевим органам самоврядування надано більше автономії у цьому питанні. Вони зможуть «на місцях» встановлювати додаткові вимоги до обладнання майданчиків для паркування.

Зокрема, місцева влада зможе визначати способи і порядок оплати вартості послуг при впровадженні автоматизованої системи контролю оплати вартості послуг з паркування.

Читайте також: Від сьогодні у Львові зросли штрафи за неправильне паркування

Можливість сплачувати за паркування у платіжних терміналах, банківських автоматах, комплексах самообслуговування додаються до звичної оплати смартфоном.

Крім того у представників сільських, селищних та міських рад буде можливість отримувати повноваження інспекторів з паркування.

Таким чином в уряді хочуть покращити якість надання послуг з паркування, якомога ефективніше використовувати майданчики для паркування за рахунок нових способів оплати, а також збільшити надходження коштів до місцевих бюджетів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!